Tel: 088 - 297 11 00
Neem contact op
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.  Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wijzigt de regels over de sectorindelingen

  Een voortvloeisel uit de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in balans is het opheffen van de sectorindeling. Minister Koolmees heeft vooruitlopend hierop per direct de volgende 3 maatregelen getroffen:

  1. U kunt wijzigingen in de sectorindeling niet meer met terugwerkende kracht aanvragen en over deze periode te veel betaalde premies terugkrijgen. Vraagt u om een andere sectorindeling? Dan kan die alleen nog maar op een datum in de toekomst ingaan. Er is één uitzondering: Hebt u door een verkeerde indeling te weinig sectorpremie betaald? Dan kan de Belastingdienst de indeling wél met terugwerkende kracht veranderen.
  2. U kunt geen gesplitste aansluitingen meer aanvragen. De Belastingdienst behandelt geen verzoeken meer om verschillende delen van de onderneming in verschillende sectoren in te delen.
  3. U kunt geen groepsaansluitingen meer aanvragen. De Belastingdienst behandelt geen verzoeken meer om concern-, nevenbedrijven- en instellingen in dezelfde sector in te delen.

  Deze aanpassing(en) hebben echter geen invloed op hoe de werkgever op dit moment is ingedeeld. Dus heeft u al een gesplitste aansluiting of een groepsaansluiting, dan blijft deze ongewijzigd mits aan de voorwaarden kan worden voldaan.

  Bent u benieuwd of u in de juiste sector(en) bent ingedeeld en of hier wellicht nog kansen liggen op kostenbesparing?

  Wij staan u graag te woord.

  Met vriendelijke groeten,

  Team Backoffice

  Finaal Adviesgroep & Loonkostentool.nl