Tel: 088 - 297 11 00
Neem contact op
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.  Controleer uw (gewijzigde) LIV-beschikking 2017

  Tussen 12 en 21 juli zijn de definitieve beschikkingen met betrekking tot het Lage-inkomensvoordeel verzonden door de Belastingdienst. Wij hebben van onze klanten vernomen dat de bedragen inmiddels al zijn uitgekeerd. Goed nieuws dus!

  Toch nog controleren?

  Werkgevers dienen nog zorgvuldig te controleren of de opgegeven wijzigingen op de voorlopige beschikkingen op een correcte wijze zijn doorgevoerd. Enkele aandachtspunten hierbij kunnen zijn; Kloppen de aantallen werknemers, het gemiddelde uurloon i.c.m. omvang verloonde uren. Daarnaast is het belangrijk om de indelingen na te lopen van de diverse categorieën waarin men ingedeeld kan zijn. Wanneer er geen hiaten te ontdekken zijn hoeft u geen actie te ondernemen. De uitbetaling van het vastgestelde LIV zal (binnen 6 weken) automatisch uitgevoerd worden

  Alsnog bezwaar maken

  Wel een voorlopige berekening ontvangen maar geen definitieve beschikking LIV? Dan even contact opnemen met de Belastingdienst. Let op: ontvangt u alsnog de definitieve beschikking dient u rekening te houden met de vastgestelde bezwaartermijn 6 weken (vanaf datum dagtekening definitieve beschikking).

  Te laat met het maken van bezwaar

  Wanneer het bezwaar niet binnen 6 weken na dagtekening binnen is bij de Belastingdienst lopen werkgever tot €2.000 per werknemer per jaar mis.

  Zijn er zaken onduidelijk of komt u er niet uit.

  Wij staan u graag te woord.

  Met vriendelijke groeten,

  Team Backoffice

  Finaal Adviesgroep & Loonkostentool.nl