Tel: 088 - 297 11 00
Neem contact op
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.  Eigen regieLoop geen regelingen misBespaar kostbare tijd

  Betaalt uw organisatie jaarlijks teveel aan WGA premie?

  Wanneer een werknemer langer dan twee jaar ziek is, kan hij of zij de WGA uitkering aanvragen. Deze uitkering wordt maximaal tien jaar toegerekend aan de werkgever. Voor een gemiddelde (ex-) werknemer in de WGA betaalt een werkgever, met meer dan 20 werknemers, al snel 140.000 euro aan WGA premie. Echter, wordt deze WGA premie bij uw organisatie wel juist berekend?

  Jaarlijks ontvangt u als werkgever eind november / begin december de werkhervattingskas (WHK). In dit document van de belastingdienst is onder andere uw WGA premie berekend. De financiële afdeling van een organisatie controleert vaak of de calculaties in dit document juist zijn uitgevoerd. Echter, de uitkeringen waarop de berekeningen gebaseerd zijn worden meestal niet gecontroleerd. Vaak wordt de WGA premie gebaseerd op niet toerekenbare uitkeringen. Dit betekent dat de werkgever onterecht teveel betaalt voor (ex-) werknemers waar hij helemaal niet voor hoeft te betalen.

  Onnodige WGA kosten voorkomen

  Door de WHK goed op fouten van het UWV te laten controleren, voorkomt u onnodige WGA kosten. Het zou namelijk zonde zijn als een deel van de WGA premie helemaal niet betaald hoeft te worden, maar wel in rekening wordt gebracht.

  Finaal Adviesgroep heeft een speciale dienstverlening ontwikkeld die de WHK op alle nodige onderdelen controleert, zodat u nooit teveel betaalt. Dit kunnen wij met terugwerkende kracht tot vijf jaar uitvoeren. Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw WGA premie in de toekomst altijd gebaseerd is op de juiste uitkeringen.

  wga kosten Finaal Adviesgroep

  Inzicht in WGA kosten dankzij WGA BEHEER van Finaal Adviesgroep

  Onze dienstverlening stopt niet bij de controle van de WHK, wij blijven de WGA uitkeringen gedurende de volledige looptijd (maximaal tien jaar) monitoren. Finaal Adviesgroep zet waar nodig acties in, bijvoorbeeld herbeoordelingen en bezwaarprocedures. Dankzij WGA BEHEER blijft u op de hoogte van alle kansen en mogelijkheden met betrekking tot het besparen van uw WGA lasten.

  Inzicht hebben in uw WGA kosten en niet het risico lopen te veel te betalen? Neem dan nu contact op met één van onze WGA beheer adviseurs. Dit kan telefonisch of via ons contactformulier. Wij staan u graag te woord.

  Let op! Om onnodige WGA kosten te voorkomen is het tevens van belang om uw verzuimproces goed in te richten, lees hier wat dit voor uw organisatie betekent.