Tel: 088 - 297 11 00
Neem contact op
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.    Eind november/ begin december ontvangt u van de Belastingdienst de hoogte van de gedifferentieerde premies in de Werkhervattingskas beschikking (Whk). In dit document zijn de Ziektewet (ZW) premie en werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA) premie berekend. De financiële afdeling van een organisatie controleert vaak of de calculaties in dit document juist zijn uitgevoerd.
    Echter, de uitkeringen waarop de berekeningen gebaseerd zijn worden meestal niet gecontroleerd. Vaak worden de WGA en ZW premie gebaseerd op niet toerekenbare uitkeringen. Dit betekent dat de werkgever onterecht teveel betaalt voor (ex-) werknemers waar hij helemaal niet voor hoeft te betalen. Voor een werknemer in de WGA betaalt een werkgever gemiddeld 140.000 euro aan WGA premie.
    Door de werkhervattingskas goed op fouten van het UWV te laten controleren, voorkomt u onnodige ZW en WGA kosten. Het zou namelijk zonde zijn als een deel van de premie helemaal niet betaald hoeft te worden, maar wel in rekening wordt gebracht.
    Stuur ons uw Whk en wij analyseren kosteloos of verder onderzoek van toegevoegde waarde kan zijn voor uw organisatie.