Tel: 088 - 297 11 00
Neem contact op
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.  In de stukken die gepubliceerd zijn op Prinsjesdag zijn de volgende wijzigingen aangekondigd voor het jaar 2019 en verder:

  LKV Banenafspraak

  Het kabinet heeft zich voorgenomen om met ingang van 2020 het loonkostenvoordeel Banenafspraak en Scholings belemmerden structureel in te voeren en niet meer, zoals in de huidige situatie het geval, tot de maximale duur van 3 jaar te beperken. De reden van deze uitbreiding is het perspectief van mensen met een arbeidsbeperking op de arbeidsmarkt duurzaam te vergroten. Dit is nodig omdat momenteel meer dan 56% van de mensen met een arbeidsbeperking geen werk heeft.

  Subsidieregeling Praktijkleren

  De subsidieregeling praktijkleren heeft als doel het stimuleren van werkgevers tot het bieden van praktijkleerplaatsen en leerwerkplaatsen. De subsidie is een compensatie voor de begeleidingskosten die een werkgever maakt.

  Er is sprake van een fors voordeel voor de werkgever per ingevulde stageplek. Zowel vanuit de subsidieregeling Praktijkleren als vaak ook vanuit een sectorfonds van de branche zelf. In veel gevallen is cumulatie van toepassing.

  Meer geld voor kwetsbare groepen

  In 2019 komt er meer geld beschikbaar voor het aan het werk helpen en houden van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Dit resulteert in een aantal nieuwe subsidieregelingen en programma’s. Er komt € 17,3 miljoen beschikbaar voor subsidieregelingen gericht op de aanpak van ouderenwerkloosheid en € 1 miljoen voor het subsidieprogramma Beroepsziekten.

  Bent u benieuwd of er voor uw organisatie nog kansen liggen op kostenbesparing?

  Met onze uniek database van meer dan 310 regelingen valt er altijd een besparing te realiseren.

  Wij staan u graag te woord.

  Met vriendelijke groeten,

  Team Backoffice

  Finaal Adviesgroep & Loonkostentool.nl